вівторок, 10 листопада 2020 р.

ДЕНЬ УКРАЇНСЬКОЇ ПИСЕМНОСТІ ТА МОВИ

 День української писемності та мови традиційно відзначають 9 листопада вже 23 роки поспіль. У цей день зазвичай нагороджують кращих українських літераторів і видавництва, які випускають літературу українською мовою.

9 листопада 2020 року відбувся ювілейний радіодиктант національної єдності. Його писали уже удвадцяте.

В нашій школі відбувається тиждень української мови. Вчора - 9 листопада відбувався флешмоб до Дня української писемності.

А сьогодні учні робили лепбуки.


11 листопада - проводилось бліц-опитування про українську мову.
А 12 листопада - учні 3-4 класів писали диктанти.

Мова — втілення думки. Що багатша думка, то багатша мова. Любімо її, вивчаймо її, розвиваймо її! Борімося за красу мови, за правильність мови, за приступність мови, за багатство мови...
Максим Рильський


четвер, 21 травня 2020 р.

21 ТРАВНЯ ДЕНЬ ВИШИВАНКИ
Вишиванка вважається оберегом від усього лихого, що може статися в людському житті. Вона є символом краси та міцного здоров’я, а також щасливої долі. В Україні вишиванка символізує і родинну пам’ять, вірність та любов у сім’ї.
День вишиванки – народне свято. Воно відзначається в третій четвер травня. 
День вишиванки

День вишиванки. Це великий день,
Бо люди згадують сім’ю, родину.
Як шила мати і вела пісень,
Сорочку гарну вишивала сину.
Лягав собі узор на полотні,
А мати шила і думки вплітала.
Так долю вишивала день при дні,
Щоб добра доля сина не минала.
А як же вишивала рушники
І дарувала дітям на дорогу…
Щоб діти подолали всі шляхи
Й верталися до рідного порогу.
В тих вишиванках думи і пісні,
Про щастя мрії, туга за синами,
Тривога вічна, гарні дні ясні,
До Бога звернення — молитва мами.
         
  Н. Г. Красоткіна



четвер, 7 травня 2020 р.


8 травня - День пам'яті та примирення .

9 травня -  День Перемоги.




Законом України “Про увічнення перемоги над нацизмом у Другій світовій війні 1939–1945 років” в Україні встановлено День пам’яті та примирення 8 травня. Таким чином, Україна розпочала нову традицію святкування 8 та 9 травня в європейському дусі пам’яті та примирення. Для заходів, приурочених до цих дат на державному рівні з 2014 року використовується новий символ – червоний мак.


Виготовлення квітки маку  до Дня Пам’яті та Примирення.
Майстер-клас


понеділок, 16 березня 2020 р.

вівторок, 2 жовтня 2018 р.

"Дати дітям радість праці, радість успіху у навчанні, збудити в їхніх серцях почуття гордості, власної гідності — це перша заповідь виховання. У наших школах не повинно бути нещасливих дітей, душу яких гнітить думка, що вони ні на що не здібні. Успіх у навчанні — єдине джерело внутрішніх сил дитини, які породжують енергію для переборення труднощів, бажання вчитися.
Щоб дитина була палко зацікавлена навчанням, їй необхідне багате, різноманітне, приваблююче, інтелектуальне життя.
Школа- не комора знань, а світоч розуму. Усі діти не можуть мати однакові здібності. І найважливіше завдання школи — виховання здібностей". В.О.Сухомлинський
Ступківська ЗОШ І ступеня відзначила 100-річчя від дня народження Василя Сухомлинського – видатного українського педагога-новатора, публіциста, письменника і поета.








вівторок, 13 березня 2018 р.

Вшановуємо Т.Г.Шевченка

Творчість Т.Г.Шевченка влилася в нашу дійсність , як могутня ріка вливається в океан. Його "Кобзар" - наш духовний скарб.Перегортаючи його сторінки ,ми доторкнулися душею до палкого й нескореного серця поета. Понад усе любив Україну,для неї жив, творив, мучився, і згинув у боротьбі за неї.                                                                                                                                                   ВІН - ШЕВЧЕНКО! Тож наслідуй Шевченка!Вчи Шевченка! Втілюй Шевченка!